باران و دریا

خواص اسفناج

دوشنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۰۴:۱۶ ب.ظ

خواص اسفناج

خواص اسفناج , خواص اسفناج و ماست , خواص اسفناج در بارداری , خواص اسفناج برای لاغری 

اسفناج را به راحتی می‌توانید در هر رژیم غذایی بگنجانید، هم ارزان‌قیمت است و هم به راحتی آماده‌ی خوردن می‌شود.امروزه مردم بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه کشورهای آسیایی و اروپایی از اسفناج نه تنها برای عطر و طعم دلنشین‌اش بلکه به خاطر خواص غذایی و درمانی که دارد در وعده‌های غذایی خود به‌ویژه غذای کودکان و نوجوانان‌شان استفاده می‌کنند.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص اسفناج خام و کوهی وحشی با ماست در بارداری و بدنسازی و لاغری در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .

گیاه اسفناج

نام علمی اسفناج در زبان انگلیسی Spinacia oleracea است. اسفناج حاوی کاروتنوئیدهای مفیدی مثل لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد در بدن می شوند.اسفناج یکی از انواع گیاهان یک ساله است که دارای ساقه و برگ های لطیفی می باشد. اسنفاج حاوی ویتامین C ، ویتامین E ، سلنیوم ، منگنز و بتاکاروتن است که همگی از آنتی اکسیدان های مفید برای بدن محسوب می شوند. این آنتی اکسیدان ها می توانند با پوکی استخوان مقابله کنند ، همچنین می توانند بدن انسان را از فشار خون بالا و گرفتگی رگ ها محافظت کنند.

سلامت چشم با اسفناج

زآگزانتین یک کاروتنوئید خوراکی حیاتی است که برای جلوگیری از بیماری دژنراسیون ماکولا وابسته سن (تباهی لکه‌ی زرد)، به داخل چشم جذب می‌شود.بنابراین، زآگزانتین آنتی‌اکسیدان و خواص محافظتی فیلتر نور برای چشم‌های شما دارد.لوتئین موجود در اسفناج باعث بهبود عملکرد چشم و جلوگیری از تحلیل شبکیه می‌شود.اگر شما وقت زیادی را در مقابل کامپیوتر یا لپ تاپ خود سپری می‌کنید خوردن اسفناج بسیار برای‌تان فایده دارد.لوتئین با تجمع در بافت‌های چشم، تنش را در چشم کاهش می‌دهد.

ویتامین های اسفناج

ویتامین A به سلامت چشم‌های‌تان کمک می‌کند و سلامت پوست‌تان را حفظ می‌کند.اسفناج به میزان فراوانی ویتامین A دارد، به این ترتیب که صد گرم از این گیاه خوراکی، ۹۳۷۸ واحد بین‌المللی (IU) ویتامین A برای بدن‌تان تامین می‌کند که این میزان ۱۸۸ درصد از مقدار مصرف روزانه‌ی این ویتامین است.برگ‌های اسفناج همچنین غنی از ویتامین K هستند، به طوری که هر صد گرم از آن ۶۰۴ درصد از ارزش روزانه‌ی این ویتامین را برای بدن تامین می‌کند.ویتامین K برای سلامت شما نقشی حیاتی دارد، زیرا استخوان‌ها را تقویت می‌کند و فعالیت استئوتراپیک (osteotropic) را تحریک می‌کند به این معنی که سبب رشد و ترمیم استخوان‌ها می‌شود.

خواص اسفناج برای آلزایمر

ویتامین K همچنین باعث کاهش آسیب عصبی در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر می‌شود.ویتامین K برای سلامت مغز مهم است، به همین دلیل است که حتی می‌تواند از بروز آلزایمر نیز پیشگیری کند در صورتی که به صورت منظم مصرف شود.

اسفناج برای دیابت

اسفناج دارای خواصی است که از بدن در برابر دیابت محافظت می‌کنند.اگر دچار دیابت هستید، می‌توانید سطح قند خون خود را با خوردن اسفناج، تقویت حساسیت به انسولین و جلوگیری از تغییرات اکسیداتیو در بدن به لطف مقدار فراوان آنتی‌اکسیدان موجود در این گیاه خوراکی به نام اسید آلفا لیپوئیک کاهش دهید.در واقع نوروپاتی محیطی و/یا نوروپاتی اعصاب خودکار (اتونوم) در افراد مبتلا به دیابت می‌تواند به واسطه‌ی اسید آلفا لیپوئیک کاهش بیابد.با این حال، شواهدی وجود ندارد که نشان بدهد هر کدام از این مزایای کنترل دیابت برای مصرف خوراکی اسید آلفا لیپوئیک درست باشد، زیرا بیشتر مطالعات با استفاده از اسید آلفا لیپوئیک داخل وریدی انجام شده‌اند.

کاهش فشار خون با اسفناج

مطالعات دانشمندان نشان داده است پپتیدهای موجود در اسفناج با جلوگیری از فعالیت برخی آنزیم‌ها سبب کاهش چشمگیر فشار خون می‌شود.

خواص اسفناج برای کم‌ خونی

اسفناج همچنین منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که بدن شما از آن برای جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف قلبی و تنظیم فشار خون استفاده می‌کند.پتاسیم نیز ضربان قلب و فشار خون را تنظیم می‌کند.از آن‌جایی که اسفناج آهن فراوانی دارد (۲.۷میلی‌گرم در هر ۱۰۰ گرم)، با خوردن آن به صورت روزانه از بروز کم‌ خونی ناشی از فقر آهن جلوگیری می‌کنید.

  • آفرین حامدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی